Registreerumine 2023/24. õa kevadsemestri üldõpingute valikainetesse

01.01.–14.01.2024 on võimalik deklareerida üldõpingute valikaineid 2023/2024. õppeaasta kevadsemestriks.

 

 

MILLEGA ARVESTADA?

  • Kõrgharidusõppes peab üliõpilane oma õpingute vältel valima vähemalt 10 EAP ulatusest üldõpingute valikaineid. Kutseõppes ei ole üldõpingute valikainete valikukohustust.
  • Sisejulgeoleku magistri õppekavas ei ole vabaaineid ega üldõpingute valikaineid ette nähtud. Kui aga magistrant suudab mõne allpool nimetatud üleakadeemialise valikaine enda tunniplaaniga klappima panna, siis ta võib registreeruda.
  • Üldõpingute valikained toimuvad enamasti neljapäeva pärastlõunatel või reede hommikutel, sporditreeningud ka teiste tööpäevade õhtutel.
  • Selleks et üldõpingute valikaine kursus toimuks, peab õppeainesse registreeruma vähemalt 10 õppurit.
  • Osadel õppeainetel on registreerumispiirang ja osalemisel on eelisõigus esimestel registreerujatel, seetõttu tuleb otsus teha võimalikult varakult.
  • Oma valiku tegemisel on väga oluline mõelda läbi, kas õppeaines on tegelikult võimalik osaleda. Selleks tutvu õppeainete ajakavadega ja treeninggruppide ajakavadega. Ühtlasi ei tasu ühekorraga liiga paljudesse üldõpingute valikainetesse registreeruda, sest paljude õppeainete ajad kattuvad.

 

KUIDAS VALIKAINEID DEKLAREERIDA?

Üldõpingute valikainete deklareerimine toimub õppeinfosüsteemis Tahvel. Esilehel kuvatakse deklareerimisperioodi meeldetuletus, millel klõpsamine viib sinu õpingukavasse. Õppeainete lisamiseks tuleb õige semestri õpingukava juures vajutada nuppu "Muuda". Seejärel saab õppeaine lisada nupult "Lisa õppekava aine". Kui õppeaine sellelt nupult välja ei tule, proovi nuppu "Lisa õppekava väline aine". Kui pidid lisama valikaine õppekava välise ainena, anna sellest kindlasti oma õppekorralduse spetsialistile teada.

Üldõpingute valikainete hulka kuuluvad ka õppeained kehaliste võimete arendamine treeninggruppides 1–4 ja üldised keeleõppe ained (nt eesti keel, vene keel, inglise keel).

Keeleõppe ainetele registreerumist koordineerivad kolledžid koos keelekeskusega vastavalt õppurite keeleoskuse tasemele ning nendele eraldi registreeruma ei pea.

Treeninggruppidesse registreerumine toimub Formsi ankeediga. Täpsemad juhised leiad lehe allosast.
 

 

TAHVLIS DEKLAREERIMISEKS AVATUD ÜLDÕPINGUTE VALIKAINED:

VALSV16     Lähisuhtevägivald ja juhtumi lahendamine (4 EAP)

ÕOKC5211   Ülekuulamine ja kehakeel (3 EAP)

ÕOKC5219  Vaimne enesejuhtimine (3 EAP)

ÕOKC5224  Suhtlemise alused (2 EAP)

ÕOKC5222  Finantskirjaoskus, e-kursus (2 EAP)

KEEC5233   Eesti keele ortograafia lõputöö kirjutajale, e-kursus (2 EAP)

RPTC5203  Vabatahtliku päästja I astme teoreetiline osa, e-kursus (1 EAP)

RKRC7202  Riigikaitse ja kriisireguleerimise baaskursus, e-kursus (1 EAP)

Valikainete ajakavad on leitavad siit.
 

Kui sul tekib üldõpingute valikainetesse registreerumisel probleeme või küsimusi, siis palun kirjuta kristiine-liis.orav [at] sisekaitse.ee või tule õppeosakonda (ruum B228).

 

KEHALISTE VÕIMETE ARENDAMINE TREENINGGRUPPIDES

Üldõpingute valikainete hulka kuuluvad ka õppeained kehaliste võimete arendamine treeninggruppides 1–4. Iga treening annab 1 EAP, kuid ühes semestris saab õppur deklareerida treeninguid 2 EAP ja õpingute vältel kokku maksimaalselt 4 EAP ulatuses. Treeningutel saab vabade kohtade olemasolul osaleda ka ilma EAP-sid saamata (palun märgi see registreerumisel).

Treeningute ajakavad on leitavad siit.

Kui soovid aga võtta osa akadeemia teistest spordivõimalustest, siis vaata siia.

 

Kuidas soovitud treeninggruppi valida?

  • Täida registreerimisvorm siin ning esita oma soov.
  • Saadud andmete põhjal lisab õppeosakond Tahvlis soovitud treeningu(d) sinu deklaratsiooni.