Uudised

In Memoriam: Peeter Pau (28.09.1970–08.06.2023)

peeter

Meie armastatud kolleeg Peeter Pau on lahkunud toonela teele.

Peeter lõpetas keskkooli Põlvas ja seejärel politseikooli, aga omandas kõrghariduse hoopiski maaülikoolis metsanduse erialal – mees nagu orkester. Politseivande andis ta 23. veebruaril 1993. aastal Valgas. Pärast seda töötas Peeter pikalt Politsei- ja Piirivalveameti ida ja lõuna prefektuuris erinevatel ametikohtadel kordnik-autojuhist vanemkorrakaitseametnikuni. Teda on korduvalt tunnustatud, näiteks määratud kolm korda politsei teenistusrist laitmatu teenistuse eest ja ka Ida-Viru maakonna teenetemärk maakonnale osutatud eriliste teenete või väljapaistvate saavutuste eest.

1. septembrist 2018 töötas Peeter Sisekaitseakadeemias, täpsemalt sisekaitseõppe õpetajana Ida-Virumaa gümnaasiumides, kus tema missiooniks oli innustada noori siseturvalisuse valdkonda õppima tulema.

Peeter tegi oma tööd südamega ja tänu talle on Sisekaitseakadeemiasse jõudnud märkimisväärne hulk häid inimesi. Viie aasta jooksul on tema eestvedamisel muudetud õppekava, pandud alus sisekaitseõppe stipendiumi määramisele ja välja töötatud selline õppelaagrite formaat, mis on õpilastele igati meelepärane. Lisaks toimetas ta usinasti akadeemia välisüliõpilastega, kellele tutvustas Ida-Viru sisejulgeolekuasutuste tööd. Õpetajatöö kõrvalt jõudis Peeter tegutseda veel Kaitseliidu Põlva malevkonna pealikuna.

Jääme väga igatsema seda rõõmsat ja sooja südamega Peetrit, keda meil oli au tunda.
 

Peetri mälestuseks on avatud elektrooniline mälestusraamat, kuhu on võimalik oma järelehüüe kirjutada SIIN

 

PEETER PAU MÄLESTUSEKS


Armas Peeter! Teade Sinu lahkumisest tundub nii ebaõiglane igas mõttes! Jään sind mäletama ülimalt sõbraliku, abivalmi ja parima huumorimeelega mehena. Aitäh, et olid!
Triin


Kahju, et nii lahke ja särav inimene nii vara lahkus. Pehmed pilved sulle, igaveseks südames.


Jõhvi Gümmaasiumi parim riigikaitseõpetaja! Innukas, aga karm. Hooliv, aga sihikindel. Nii tundides kui laagris oli nii äge, nii põnev kuulata sellist inimest! Jään mälestama ainult heaga.
R.S


Tundsin Peetrit kui pädevat ajaloohuvilist, kellega sai tundide kaupa telefonitsi räägitud; tundsin Teda tugeva inimesena - nüüd siis küll tagantjärele tarkusena! Ei teadnud meie tutvusringkond tema terviseprobleemidest midagi. Siiras kaastunne lähedastele!
Kirjanik Markus Saksatamm


Kaastunne lähedastele! Oli tubli kaitseliitlane ja kogus embleeme. Need 2 asja on meid mitmeid kordi kokku viinud. Puhka rahus!


Sõber…lahkusid liiga vara. 
Pead langetades
Kaido


Requiem aeternam dona eis, Domine: et lux perpetua luceat eis. Ps. Te decet hymnus, Deus, in Sion, et tibi reddetur votum in Jerusalem: exaudi orationem meam, ad te omnis caro veniet.
Igavene rahu anna neile, Issand: ja igavene valgus paistku neile. Ps. Jumal, Sulle sobib laulda kiitust Siionis ja Sulle tasutakse tõotus Jeruusalemmas: kuule minu palvet, kõik liha tuleb Sinu juurde. (Vrd 4Esr 2:34–35; Ps 65[64]:2–3.)

Jää hüvasti,kallis relvavend Peeter.....

Kurbusest,
Arvid Siilak


See väga ootamatu ja väga kurb uudis võttis sõnatuks. Mees, kes alati oli särasilmne, optimistlik ja väga innustunud. Jääd alatiseks meelde.


Peeter Pau oli väga aus ja tore politsei kursuse õpetaja. Iga päev ootasin tema tundid innukalt, iga kodutöö mida ta andis oli nii originaalne, et ma tegin seda rõõmuga iga kord. Õpetaja Peeter oli selline õpetaja, kelle juurde ma ei kartnud pöörduda oma küsimustega. Jään alatiseks meelde, kui õpetaja auhindas mind päästelaagris, kiitis mind ja rõõmuga surus mu kätt. Igavesti meie südames.


Puhka rahus kallis sõber. Tänud Sulle Sinu toetuse ja juhatuste eest.
Paul Lek


Sinu optimism, sõbralik olek eristas Sind paljudest akadeemia inimestest! Sa olid alati rõõmsameelne ja headusest pakatav! Olgu muld Sulle kerge! Igavene mälestus...


Ohkan. Langetan pea. Jään Sind mäletama, kamraad.


Hea Peeter, kes palju teeb, see palju jõuab. Ja sina jõudsid väga palju teha turvatunde loomisel nii politseinikuna kui kaitseliitlasena aga ka õpetajana. Palju häid mõtteid oli veel, aga alati kahjuks kõike ei jõua... Puhka rahus, hea kolleeg


Peetri soojast südamest ja suurest hoolivusest oma kolleegide vastu annab tunnistust üks vahva kink, mis ta möödunud jõulude ajal täiendusõppe keskuse naistele tegi: kõik said tema enda meisterdatud puidust lõikelaua, igaüks natuke isemoodi. Mul on hea meel, et see jääb mulle teda meenutama!

Siret Linnas, TÕK


Hüvasti, hea kamraad!


Hea Pets
Nii me kutsusime sind kodutütarde ja noorkotkaste laagris. Laagrid olid alati naeru täis. Ka mujal, kui olid kaitseliiduga tegevused, oli alati naermisest pisarad silmas.
Ole tubli ja rõõmus seal kõrgel silmapiiril.


Kohutavalt kahju, et Sa nii vara minema pidid Peeter. Oli au Sind tunda! Väga positiivne ja ettevõtlik inimene! Puhka rahus!


Meenub me viimane kohtumine naistepäeval, kui tulid nägu naerul uljalt majja 'kõiki oma naisi embama'. Jääme igatsema.


Peeter oli kolleeg, kes tegi oma tööd suure südamega. Leidis alati hea sõna ning nakatas oma rõõmsameelsusega ka teisi.
Gümnaasiumiõpilased, keda ta õpetas, hindasid ja austasid teda - ta on läbi aastate olnud neile eeskujuks.
Aitäh, Peeter, hindamatult suure panuse eest noorte õpetamisel.
Aitäh, Peeter, tehtud koostöö eest. Sinust jäädakse puudust tundma.
Sügav kaastunne lähedastele..


Hea Peeter!
Jään Sind igatsema. Alati heas tujus, rõõmsameelne, toetav ja tegus. Nii oled Sa meeles alates 2018. aasta suvest, kui esimest korda kohtusime. Sinu elujõud, erinevad hobid, huvid ja tegutsemisjõud olid muljetavaldavad. Kuidas Sa seda kõike jõudsid? Euroopa müntidest plastikkaartide ja pastakateni (ka mina olen Sinu kogudesse panuse andnud) ja kõik see ise tegemine. Viimaste jõulude kingitus – oma talu tammepuu oksast tehtud lõikelaud – kõigile oma tiimis, see rabas meid kõiki. See oli ilus, armas ja liigutav. See jääb. Ükski tähtpäev meie tiimis ei jäänud Sinu tähelepanuta, olime hoitud. Sa olid lihtsalt väga-väga hea. Raske on ilma Sinuta. Suur lugupidamine ja kaastunne lähedastele.
Aire


Hea sõber, põleb küünal ja tõstan klaasi, seekord kahjuks üksi.
Margo


Kallis Pets
Tänu sinu "Tegija" laagritele ja sinu heale suhtumisele sain üle oma suurimast hirmust, mis oli mul olnud väga pikki aastaid. Oled alati kuulanud ära kõigi mured ja andnud nõu. Alati viskasid nalja, olid kõigi suhtes õiglane ja andsid võimalusi ennast tõestada. Puhka rahus Pets.


Puhka rahus kunagine kanepi gümnaasiumi kallis riigikaitseõpetaja!